Po drugie, mięso szybko się psuje, co grozi marnotrawieniem pożywienia - a to uważam za niedopuszczalne. Wyrzucanie mięsa to totalny brak szacunku do natury i czego nie mogę znieść: hodowla zwierząt pochłania spore ilości paszy, która pochodzi ze zbóż i warzyw... ile ludzi można by wyżywić zamiast zwierzęcia, którego mięso nie zostało skonsumowane... pożywienie marnowane jest więc w dwójnasób.
Myślę, że pomysł z semiwegetarianizmem oszczędziłby światu wielu problemów: chorób, otyłości i głodu z drugiej strony, okrucieństwa wobec zwierząt...
![]() |
mamzdrowie.pl |
Z jednego średniego buraczka otrzymamy szklankę soku - źródła wielu witamin, kwasu foliowego, żelaza i azotanów. Ten soczek skutecznie obniża ciśnienie tętnicze krwi i poprawia wydolność organizmu sportowcom :) Polecam!
Zjadłam dziś takiego surowego buraka, pokrojonego w plasterki! Był przepyszny. To mój sposób na przekąski przy kompie. :)
OdpowiedzUsuń